Pinata’s

 

Een pinata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché. Traditioneel wordt de figuur gevuld met snoepjes, kleine cadeautjes en eventueel wat confetti. Piñata’s komen oorspronkelijk uit China (en niet uit Mexico zoals velen denken). Ze worden heel vaak gebruikt als een spelletje tijdens kinderfeestjes.

 

Een piñata als spel tijdens een kinderfeestje … hoe doe je dat? 

Een piñata vul je met snoepjes, kleine cadeautjes en eventueel wat confetti. De piñata wordt door iemand met een touw in de lucht gezwaaid of ergens omhoog gehangen. Bedoeling van het spel is dat de kinderen om beurten trachten om de piñata met een stok kapot te slaan.

De kinderen doen dit met een blinddoek om. Het kind dat er als eerste in slaagt om de piñata kapot te slaan, krijgt de inhoud van de piñata (maar leuker is natuurlijk om de snoepjes te verdelen onder alle kinderen). Meestal hebben de kinderen verschillende beurten nodig om de piñata kapot te maken.

 

Bij jonge kinderen kan je de blinddoek weglaten of kan je kiezen voor een trek piñata. 

Bij een trek piñata kunnen de kinderen een stok en blinddoek gebruiken, maar ze kunnen ook gewoon om de beurt aan de touwen van de piñata trekken. Eén van de touwen zorgt ervoor dat het luikje van de piñata open gaat en de vulling eruit komt. Een trek piñata is handig bij kleine kinderen die nog niet zo handig (of voorzichtig) overweg kunnen met een stok.

Piñata’s zijn er in alle kleuren en vormen.

 

Wij hebben diverse pinata’s, wij leveren alleen de pinata, de producten voor de pinata, zoals verpakt snoep, speelgoed, blinddoek en stok, kunnen wij wel leveren, deze kunnen los besteld worden.

 

Bestellen

De piñata’s, snoep, stok, speelgoedjes en blinddoek kunnen besteld  worden via onze webshop.
 

 

Piñata’s

 

 

 

 

Toebehoren: Verpakt snoep, speelgoed, blinddoek, regenboogstok